top of page

ONTSTAAN

Het Kraampje is een initiatief van een bevlogen dierenartsen-stel uit Drenthe, Willemijn Kleijn en Bernd Hietberg. Zij heeft een passie voor paarden en het welzijn van mensen.
Hij is rundveedierenarts, weidecoach en actief in het vertellen hoe het er echt aan toe gaat op de boerderij door middel van social media en columns. Het idee om ‘boeren en burgers’ dichterbij elkaar te brengen door middel van een app, komt voort uit hun liefde voor dieren en het boerenleven.

Bernd groeide samen met zijn twee broers op tussen de koeien, totdat zijn vader het melk- en jongveebedrijf moest verkopen vanwege gezondheidsklachten. 


De passie voor koeien zit in het bloed van de familie. Toen er een goede nieuwe plek gezocht werd voor een kudde knappe stamboek Limousin koeien hoefde zijn vader niet lang na te denken. De kudde werd aangekocht.
Het vlees van de koeien verkocht hij aan vrienden en bekenden aan wie hij met trots en passie vertelde over zijn dieren. Door mond-op-mond reclame van tevreden klanten uit de wijde omtrek, vonden steeds meer mensen hun weg naar de boerderijwinkel van de familie Hietberg om daar de speciale producten en bbq vlees te kopen.

Dit zette het dierenartsenstel aan het denken. Wat zou het prachtig zijn als veel meer mensen naar de boerderijen zouden komen, om daar rechtstreeks van de boer te kopen.
Zelf weten ze als dierenartsen in Drenthe precies alle plekjes waar je al die overheerlijke, verse producten kunt kopen. Bovendien houden ze ervan om lekker te koken, uiteraard ook voor gasten, vrienden en familie. Heel vaak krijgen ze dan van hun gasten vragen over de herkomst van al die heerlijkheden die worden uitgeserveerd. 

Verbinden


In hun directe omgeving en door hun werk zagen Bernd en Willemijn aan de ene kant dat veel boeren mooie, pure producten te bieden hadden, maar dat het voor hen best lastig was om de consument te bereiken. Trots zijn op je bedrijf en hierover vertellen zit immers niet in de aard van iedere boer. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg…
 

Aan de andere kant merkte Willemijn bij veel kennissen en vrienden de behoefte om  'het verhaal achter het eten op je bordje' te kennen. Zij willen best kiezen voor pure, eerlijke producten van boeren en kleinere kramen uit de buurt, maar hebben geen idee waar ze dan terecht kunnen. Zo is het idee voor onze unieke app ontstaan, die boeren en consumenten eenvoudig met elkaar verbindt!
 

bottom of page